Eğitim ve Öğrenci Koçluğu

 

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu 'istenilen hedefe ve istenilen performansa' ulaşmak için danışman ve öğrenci arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisidir. Eğitim Koçluğu, öğrencinin potansiyellerinin en iyi şekilde ortaya çıkarılmasını ve bu potansiyelleri doğrultusunda en uygun seçimleri yaparak belirlediği amaçlara ulaşmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim ve Öğrenci Koçluğundan Kimler Faydalanır?

 

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu, 13–21 yaş aralığındaki tüm öğrencilere uygulanabilir.

 
Fakat özellikle bir öğrenci;

 

• İstekli bir şekilde ders çalışmıyorsa,

• Çalıştığı halde başarılı olamıyorsa,

• Kendisini derslere tam olarak veremiyorsa,

• Olumsuz düşünceler içerisinde boğuşuyorsa,

• Başarısızlık bir inanca dönüşmüşse,

• Ders çalışmayı zaman açısından yetiştiremeyeceğini düşünüyorsa,

• Sınavlarda yüksek düzeyde kaygı gösteriyorsa,

• Meslek seçimini yapmış olması gerektiği halde halen yapamamışsa ve

 

Ailesiyle bu konuda sık sık problemler yaşıyorsa mutlaka eğitim koçluğu hizmetlerinden yararlanmalıdır.

 

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu ile öğrenci;

 

İlk olarak kişisel anlamda performansının hangi düzeyde olduğunu görür.

—Var olan performansı ve beklentileri ışığında gerçekçi hedefler belirler.

—Bu hedeflere ulaşmak için kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapılır.

—Eğitim koçluğu ile öğrencinin zaman kullanımı çok daha etkili bir hale gelir.

—Öğrencide dersleri ve çalışma sistemi açısından var olan eksiklikler saptanır ve yapılan görüşmeler neticesinde bu eksikliklerin üzerinde durularak gittikçe mükemmelleşen bir tablo ortaya konulur.

—Öğrenci Eğitim Koçluğu ile birlikte kendi hayatını daha iyi organize eder ve kendisine uygun bir sistem kurar. Bu konuda en önemli nokta öğrencinin kendisine ait bir sistem kurabilmesidir. Bu sistem kurulduktan sonra yapılacak şey sistemi geliştirmektir.

—Eğitim koçluğu ile birçok öğrencinin yaşadığı başarısızlık algısı değişir, bu çalışmalarla öğrencinin başarılı olacağına ilişkin inancı ve özgüveni artar, benlik saygısı olumlu etkilenir.

—Artan özgüven ile birlikte toplumsal yaşama katılımı kolaylaşır, kendisini toplumun değerli bir parçası olarak görmeye başlar.

—Eğitim Koçluğu ile birlikte dikkat dağınıklığı/bozukluğu ile mücadele etmede daha etkili olunur. Öğrenci çalışmalarının dışarıdan bir uzmanın da değerlendirdiğinin bilinciyle hareket eder ve çalışmalarını daha etkili bir şekilde ortaya koyar.

—Eğitim Koçluğu ile öğrenci yüksek sınav kaygısını taşımaz onun yerine sınav yönetimi düşüncesine sahip olur. Öğrenci etkili yönetim ve uygun stratejilerle sınavların üstesinden nasıl gelebileceğine odaklanır.

—Eğitim Koçluğu ile aile ve çocuk arasında yaşanabilen amansız mücadeleler son bulur, taraflar rahatlar, aile ve çocuk kendi sorumluluklarıyla baş başa kalırlar.

 

Koçluk süreci nasıl işler?

 

Koçluk süreci, eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencinin ihtiyaç duyduğu bir dönemde başlar ve ilk olarak haftalık, daha sonra iki haftada bir ve daha sonraları ise öğrencinin ihtiyacına göre belirlenen görüşmeler şeklinde yapılır.

 

Eğitim ve Öğrenci Koçluğu 'istenilen hedefe ve istenilen performansa' ulaşmak için danışman ve öğrenci arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisidir. Eğitim Koçluğu, öğrencinin potansiyellerinin en iyi şekilde ortaya çıkarılmasını ve bu potansiyelleri doğrultusunda en uygun seçimleri yaparak belirlediği amaçlara ulaşmasını sağlar.

 

İletişim:

Kamer Gövenç

0505-680 6992

 

 

Bizi Takip Edin: